Natsuka Kusano 3264 x 4928

Ohjaaja Natsuka Kusano vierailee Helsinki Cine Aasiassa

Natsuka Kusanon esikoisohjaus Antonym (2014) kuuluu Helsinki Cine Aasian tämän vuoden ohjelmistoon.

Antonym seuraa trendikästä Ayaa, joka tekee toimistotöitä päivät ja opiskelee käsikirjoittamista illat. Ayan kurssityö valitaan radionäytelmäksi sillä ehdolla, että hän pestaa toisen käsikirjoittajan avukseen työstämään sitä. Aya houkuttelee mukaan harmittoman nössökollegansa Sachikon. Tämä kuitenkin osoittautuu pätevämmäksi, kuin miltä päälle päin näyttää.

Antonym on varmalla tavalla ohjattu kahden naisen suhteen kuvaus. Antonym onkin voittanut useita palkintoja ja lanseerannut Natsuka Kusanon elokuvateollisuuden tietoisuuteen.

Natsuka Kusano edustaa uutta ja kiinnostavaa nuorten aasialaisten naisohjaajien polvea, joiden töitä on tänä vuonna nähtävillä runsaasti Helsinki Cine Aasia -festivaaleilla. Muita naisohjaajien teoksia ohjelmistossa ovat vietnamilaisen Nguyen Hoang Diepin Flapping in the Middle of Nowhere (2014), kambodžalaisen Kulikar Sothon The Last Reel (2014), eteläkorealaisen Kim Dong- myunin The Liar (2014) ja filippiiniläisen Siege Ledesman SHIFT (2013).

Helsinki Cine Aasia esittää Antonymin perjantaina 13.3. klo 17.00 ja sunnuntaina 15.3. klo 15.15 Andorran Dubrovnikissa. Näytösten yhteydessä Natsuka Kusano kertoo kirjoittamastaan ja ohjaamastaan elokuvasta, ja vastaa yleisön kysymyksiin. Ennakkoliput nyt nettimyynnissä.