Näytökset

Perjantai / Friday 13.3. 17:00 Andorra


Sunnuntai / Sunday 15.3. 17:30 Andorra


2030 5000 x 2324

2030

Nước

Nguyễn-Võ Nghiêm-Minh, Vietnam, 2014, 99 min

On vuosi 2030 ja eteläisen Vietnamin viljelysmaat ovat peittyneet nousseen vedenpinnan alle. Maansa menettäneet yrittävät saada elantonsa vedestä, mutta kaikki saatu tai lainattu kulkee suoraan kädestä suuhun eikä sekään aina riitä. Saon kuultua miehensä saaneen surmansa yöllisessä välikohtauksessa vie tapauksen selvittely hänet entisen heilansa ovelle.

Tapahtumat liittyvät jotenkin suuryrityksen merenpäälliseen laboratorioon, jossa yritetään kasvattaa geneettisesti muunneltuja kasveja ruuaksi. Tarinan ja hahmojen taustat aukeavat eri aikoihin sijoittuvien jaksojen kautta, ja tuovat mukanaan myös elokuvan teemojen pohdintaa. Mennyttä ei saa takaisin, ja lopulta todellisuus ankkuroituu dystooppiseen lähitulevaisuuteen, jota hallitsee vaikuttava harmaana vellova meri ja loputon horisontti.

Jenni Peisa

Ohjaus ja käsikirjoitus: Nguyễn-Võ Nghiêm-Minh. Tuotanto: Đặng Tâm Chánh, Nguyễn Thế Thanh, Nguyễn-Võ Nghiêm-Minh, Bao Nguyen. Kuvaus: Bao Nguyen. Pääosissa: Quýnh Hoa, Quý Bính. Kieli: Vietnam. DCP. Levitys: Premium Films.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.