Näytökset

Perjantai / Friday 13.3. 19:00 Andorra


Lauantai / Saturday 14.3. 18:45 Andorra


Chicasaki Story 1920 × 1080

Chigasaki Story

3泊4日、5時の鐘

Takuya Misawa, Japani, 2014, 90 min

Risa ja hänen pikkuveljensä pitävät Kanagawassa vanhempiensa omistamaa yli 100-vuotiasta Chigasakin majataloa, jossa Yasujiro Ozu käsikirjoitti elokuviaan. Opiskelijapoika Tomoharu on heillä kesätöissä. Majataloon saapuvat Risan entiset työtoverit, tiukan asiallinen Maki (roolissa elokuvan tuottanut Kiki Sugino) ja huikenteleva Karin, joka ottaa Tomoharun tähtäimeensä. Chigasakin arkeologiset kaivaukset muodostavat taustan ihastuttavalle kesädraamalle.

Misawan kevyesti kulkeva kesätarina tekee kunniaa Japanin elokuvan mestarille Ozulle. Kolmen päivän aikana tapahtuva tarina on Ozun tapaan ihmissuhteiden nyansseihin ja niiden traagisiin ja humoristisiin puoliin keskittyvä tarina, jossa suuri osa käänteistä on tapahtunut ennen ensimmäistä kohtausta, mutta tulee vähitellen esiin. Visuaalisesti käytetään Ozun tapaa kuvata tilaa, ja mukana on myös legendan mielipaikkoja, kuten Chigasakin majatalo itse.

Eija Niskanen

Ohjaus ja käsikirjoitus: Takuya Misawa. Tuotanto: Kiki Sugino/Wa Entertainment. Kuvaus: Shogo Ueno. Pääosissa: Haya Nagasaki, Kiki Sugino, Ena Koshino, Natsuko Hori, Juri Fuku- shima. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Wa Entertainment.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.