Näytökset

Sunnuntai / Sunday 15.3. 18:00 Orion


Dragon Inn 3484 × 2271

KAVI: Dragon Inn

龍門客棧

King Hu, Taiwan, 1967, 111 min

Dragon Inn aloitti miekkamiesfilmien buumin Hongkongissa ja Taiwanissa. Juonta tärkeämpää osaa näyttelevät upeat taistelukohtaukset ja kauniit maisemat. Elokuvan suhde teatteriin on läheinen ja varsinkin tyylitellyt taistelukohtaukset on siirretty lähes suoraan kiinalaisten oopperoiden maailmasta.

Elokuva sijoittuu Ming-dynastian aikaan 1400-luvun puoliväliin. Hovieunukit hallitsevat imperiumia korruptiolla ja kiristyksellä. Kunniallinen virkamies Yu Chin teloitetaan maanpetoksesta syytettynä ja hänen lapsensa ajetaan maanpakoon. Lohikäärmeen majatalo muodostuu taistelutantereeksi ja Yu Chinin lasten välietapiksi matkallaan kohti vapautta, joka odottaa vuorten toisella puolella.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Ohjaus ja käsikirjoitus: King Hu. Tuotanto: Union. Kuvaus: Hua Hui-ying. Pääosissa: Shang- kuang Ling-feng, Shih Chuin, Pai Ying, Shu Feng, Polly Kuan. Kieli: Mandariini. 4K DCP. Levitys: Chinese Taipei Film Archive.

LIPUT DRAGON INN -ELOKUVAAN
Liput Orionin omalta kassalta ja osoitteesta www.kavi.fi.

Helsinki Cine Aasia -sarjakorttia näyttämällä lippu Orionin kassalta KAVIn klubihintaan 5€ (muuten 6,50 €), myös 8.3. näytökseen.
 Tarjous ei koske verkkokauppaa. Sarjakortti ei käy maksuvälineenä.

Näytös on osa Orionilla 5.-15.3.2015 näytettävää Wuxia-elokuvien sarjaa.