Näytökset

Lauantai / Saturday 14.3. 21:00 Andorra


Fires on the Plain 3840 × 2160

Fires on the Plain

野火

Shinya Tsukamoto, Japani, 2014, 88 min, K-18

2. maailmansodan viimeiset vuodet ovat menossa ja Japanin voittokulku on kääntymässä tappioon. Japanin keisarillisen armeijan sotilas Tamura on keskellä Filippiinien viidakkoa tukikohdassa, jossa osaston rippeet yrittävät selviytyä. Tuberkuloottisesti yskivä Tamura lähetetään sairastuvalle, mistä hänet käännytetään takaisin. Tamura päätyy kulkemaan helvetin läpi joukkojen perääntyessä. Tamuran lakonisen vaelluksen keskeyttää nuoruuden raivolla selviytymään pyrkivä Nagamatsu.

Shohei Ookan klassikkoromaani on vahva sodanvastainen teos. Se on filmatisoitu ensimmäisen kerran jo vuonna 1959 ja nyt Tsukamoto päivittää sen tämän päivän estetiikkaan. Suuria taisteluja ei nähdä, eikä paljoa vihollistakaan. Lähikuvat ja oranssinkajoinen viidakko korostavat sodan kammottavuutta kaikille osapuolille. Sankarillisuus on kaukana joukko-osaston rippeistä, jotka yrittävät hinnalla millä hyvänsä selvitä hengissä.

Eija Niskanen

Ohjaus, käsikirjoitus, leikkaus: Shinya Tsukamoto. Kuvaus: Shinya Tsukamoto, Satoshi Hayashi. Musiikki: Chu Ishikawa. Pääosissa: Tatsuya Nakamura, Yuko Nakamura, Shinya Tsukamoto, Lily Franky, Dean Newcombe. Kieli: Japani. DCP. Levitys: Coproduction Office.

 

HUOM! Elokuvan esityspaikka on muuttunut!

Lauantaina 14.3. Fires on the Plain esitetään klo 21.00 Andorrassa. Sama lippu käy yhä esityspaikan muutoksesta huolimatta näytökseen.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.