Näytökset

Perjantai / Friday 13.3. 18:45 Dubrovnik


Lauantai / Saturday 14.3. 18:30 Dubrovnik


Garuda Power 1200 × 800

Garuda Power – The Spirit Within

Bastian Meiresonne, Ranska/Indonesia, 2014, 77 min, K-18

Indonesian toimintaa ja yliluonnollisia elementtejä pursuava elokuvahistoria on jäänyt kansainvälisesti tuntemattomammaksi, lukuun ottamatta 1980-90 -lukujen vaihteessa koettua lyhyttä räiskintähuumaa. Omalle kansalle rakas, tai vähintään liiankin tuttu klassikkojen joukko on kuitenkin ehtinyt sisältää niin ylitseampuvia maagisia ja verisiä efektejä viljeleviä legendoja, sarjakuvasovituksia, paikallisen elokuvataistelutyylin kehittymistä kuin omia versioita niin Hongkong- kuin Hollywood-hiteistäkin.

Elokuvahistoriaa ei ole osattu Indonesiassa virallisesti vaalia ja arkistoida, mutta Garuda Poweriin on onnistuttu keräämään häkellyttävä määrä potentiaalisesti maailman päräyttävintä kuvamateriaalia. Dokumentti tarjoaa kiinnostavan historiaan sidotun katsauksen maan elokuvateollisuuden kehitykseen ja samalla kaiken, mitä toimintaa rakastava kulttifani voi toivoa.

Jenni Peisa

Ohjaus: Bastian Meiresonne. Käsikirjoitus: Bastian Meiresonne. Tuotanto: Julien Thialon, Cécile Jeune, Bastian Meiresonne. Kuvaus: Fahim Rauyan. Pääosissa: Rudolf Puspa, Budi Nugroho. Kieli: Bahasa indonesia. HDCAM. Levitys: Shaya Production.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.