Näytökset

Sunnuntai / Sunday 15.3. 13:00 Orion


The Last Reel 1296 × 730

The Last Reel

khmer_name_harmaa

Kulikar Sotho, Kambodža, 2014, 106 min

Sophuyn on nuori kapinallinen nainen, jolle isä on järjestämässä avioliittoa. Hän viettää yön ränsistyneessä elokuvateatterissa. Teatterin omistaja pistää pyörimään vanhan Khmer-filmin ajalta ennen kuoleman kenttien hirveyksiä. Elokuvan pääosassa on Sophuynin äiti, entinen tähti, nykyisin sairas ja vetäytyvä. Elokuvan viimeinen kela on hukassa, joten Sophuyn päättää kuvata sen uusiksi elokuvateatterin omistajan kanssa.

Naisohjaaja Kulikar Sotho syntyi 1973 Phnom Penhissä ja kävi läpi Pol Potin hirveyksien ajan. Elokuvallaan hän osoittaa kunnioitusta maansa elokuville, joista 90 % tuhottiin Khmer Rougen aikana.

Eija Niskanen

Ohjaus: Kulikar Sotho. Käsikirjoitus: Ian Masters. Tuotanto: Ian Masters, Murray Pope/Hanuman Films. Kuvaus: Murray Elliott. Leikkaus: Katie Flaxman. Musiikki: Christopher Elves. Pääosissa: Ma Rynet, Roys Mony, Dy Saveth, Sokh Sithun, Hun Sophy. Kieli: Khmer. DCP. Levitys: Hanuman Films.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.