Näytökset

Lauantai / Saturday 14.3. 12:00 Andorra


Sunnuntai / Sunday 15.3. 19:30 Andorra


Uzumasa Limelight 4544 × 3024

Uzumasa Limelight

太秦ライムライト

Ken Ochiai, Japani, 2014, 103 min

Japanissa suursuosioon noussut Uzumasa Limelight valottaa elämää Uzumasan, “Idän Hollywoodin”, kulissien takana. Kamiyama (Seizo Fukumoto) on 70-vuotias periodidraamojen eli jidaigekien taistelukohtausten vakiokasvo, jonka tehtävä on tulla tapetuksi elokuva elokuvalta. Jidaigekien suosio on kuitenkin laskussa ja Kamiyaman kehokin uhkaa antaa periksi vanhuudelle. Iloa elämään tuo nuori elokuvafani Satsuki (Chihiro Yamamoto), jota Kamiyama alkaa valmentaa. Luvassa on huikeita miekkailukohtauksia ja vauhtia, mutta ilman inhimillisyyttä ja aitoa omistautumista jää hienoinkin spektaakkeli vain tyhjäksi pinnaksi. Höyhenenkevyesti elokuva kritisoi japanilaisen elokuvateollisuuden nykytilaa. Fukumoto herättää tunteita Kamiyamana, jonka silmät kätkevät taakseen kokonaisen ihmiselämän elokuvamaailmaa.

Leena Eerolainen

Ohjaus: Ken Ochiai. Käsikirjoitus: Hiroyuki Ono. Tuotanto: Eleven Arts/Tottemo Benri Theatre Company. Kuvaus: Chris Freilich. Leikkaus: Chieko Suzaki. Pääosissa: Seizo Fukumoto, Chihiro Yamamoto. Kieli: Japani. Formaatti: DCP. Levitys: Eleven Arts.


Huomaathan, että ostaessasi 5 tai useampia näytöslippuja, saat lippusi edullisemmin hankkimalla ensin sarjakortin tämän sivun Info-valikon alta.