Dragon Inn 3484 × 2271

Wuxia toimintaklassikoita Orionissa

Helsinki Cine Aasia ja Kansallinen audiovisuallinen arkisto (KAVI) yhdistävät voimansa tuodakseen Orioniin mini-sarjan kiinankielisten maiden historiallista toimintaelokuvaa eli wuxiaa.

King Hu on lajin grand old man, ohjaajaveteraani, jonka johdolla Taiwanista tuli 1960-luvulla wuxian kehto. Hänen legendaarisen Dragon Inn -elokuvansa (Long men kezhan, 1967) on sanottu tehneen wuxiasta vihdoin taidetta.

Dragon Inn kuuluu myös Helsinki Cine Aasian tämän vuotiseen ohjelmistoon. Se esitetään upeana 4K-restaurointina Orionissa 8.3. ja 15.3.

Wuxia-sarjassa nähdään myös genren herkkupaloja Hongkongista 80- ja 90-luvuilta. Elokuvat kuten Aavesoturi (Sinnui yauman, 1987), Terrakottasoturi (Qin yong, 1989) ja Jiang-hu: valkohiuksinen morsian (Bai fa mo nu zhuan, 1993) ammentavat kiinalaisesta mytologiasta. Ne yhdistävät aavetarinoita ja romantiikkaa toimintaan luoden viihdyttävän ja uniikin kokonaisuuden josta helsinkiläisyleisöillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia valkokankaalla!

Lisätiedot KAVI:n nettisivuilta. Wuxia-sarja alkaa torstaina 5.3.

Liput Helsinki Cine Aasian ja KAVI:n yhteistyössä järjestetämiin Dragon Inn -elokuvan näytöksiin Orionin kassalta tai KAVI:n sivuilta. Näytöksiin voi Helsinki Cine Aasia -sarjakorttia näyttämällä ostaa Orionin kassalta lipun KAVI:n klubihintaan 5€ (muuten 6,50€). Tarjous ei koske verkkokauppaa, eikä festivaalin sarjakortti käy maksuvälineenä.