HCA_2015_julisteseinalla

Helsinki Cine Aasia on täällä 12.-15.3.!

Helsinki Cine Aasia -elokuvafestari starttaa tänään!

Suomen ensimmäinen ja ainoa aasialaisen elokuvan festivaali starttaa torstaina 12.3. ja jatkuu sunnuntaihin 15.3. asti. Festivaali tuo Helsingin keskustaan roppakaupalla elokuvaa Itä- ja Kaakkois-Aasiasta. Mukana on jotakin jokaiselle – palkittua draamaa, naisenergiaa ja kansainvälisiä vieraita. Lippuja useaan festarinäytökseen on vielä saatavilla. Varaa omasi näiltä sivuilta ensi tilassa ettet pety! Jos lippuja ei myydä ennakkoon loppuun voi niitä festivaalin aikana ostaa myös elokuvien esityispaikoilta.

Festivaalien avajaiselokuvana nähdään tänä vuonna kiinalainen Black Coal, Thin Ice (2014). Modernissa film noirissa entinen poliisi päätyy selvittelemään toisiinsa linkittyvien murhien sarjaa ja niihin liittyvää salaperäistä naista. Viime vuonna Berliinin elokuvajuhlilla Diao Yi’nanin elokuva voitti Kultaisen karhun, parhaan elokuvan palkinnon. Lisäksi elokuvan päätähti Liao Fan palkittiin Hopeisella karhulla, parhaan näyttelijän palkinnolla.

Festivaalihuomiota on kerännyt myös ohjaaja-näyttelijä Shinya Tsukamoton uutuuselokuva Fires on the Plain (2014), joka esitettiin Venetsian elokuvajuhlilla. Uudelleenfilmatisointi samannimisestä 50-luvun sodanvastaisesta elokuvasta saa kulttiohjaajan käsittelyssä uusia, yllättäviä sävyjä. Tsukamoto on tunnettu erityisesti klassikkoelokuvastaan, Tetsuo: The Iron Man (1989), jota pidetään japanilaisen kyberpunkin merkkiteoksena.

Elokuvien ohella luvassa on myös kansainvälistä naisenergiaa. Festivaaleille saapuu vieraaksi japanilainen Natsuka Kusano. Antonym (2014) -elokuvan ohjaaja on tavattavissa elokuvansa näytösten yhteydessä, ja vastaa yleisön ja median kysymyksiin. Antonym on Kusanon ensimmäinen elokuva, jonka nuori nainen on sekä kirjoittanut että ohjannut itse. Kusano myös tuotti elokuvansa osakalaisen nuoria elokuvantekijöitä luotsaavan CO2-festivaalin tuella.

Kusano edustaa uutta ja kiinnostavaa nuorten aasialaisten naisohjaajien polvea, joiden töitä on nähtävillä runsaasti Helsinki Cine Aasia -festivaaleilla. Muita naisohjaajien teoksia ohjelmistossa ovat vietnamilaisen Nguyen Hoang Diepin Flapping in the Middle of Nowhere (2014), kambodžalaisen Kulikar Sothon The Last Reel (2014), eteläkorealaisen Kim Dong-myunin The Liar (2014) ja filippiiniläisen Siege Ledesman SHIFT (2013).

Nähdään elokuvissa!